tidningar

Tundell och Salmson AB producerar en mängd taltidningar. Vi har kapacitet för både inläsningar, manusproduktion, korrektur, svartskrift och kopiering av ljud och text.
Hos oss finns stor kompetens såväl när det gäller det skrivna som det talade språket.

Nedan tidningar som vi producerar regelbundet.

8 Sidor

8 sidor är en lättläst nyhetstidning som kommer ut en gång i veckan. Vi spelar in ljudupplagan av tidningen på uppdrag av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.
Läs mer om tidningen på 8sidor.se.

Bubbel

24 nummer per år, 90 minuter.
Bubbel är en taltidning som vänder sig till barn och ungdomar och innehållet bygger på klipp ur serietidningar som dramatiseras. Bubbel innehåller även roliga historier och en följetong.
Serier i Bubbel just nu Kalle Anka, Min Häst, Fantomen, Bamse.

Inblick

Dalarnas läns landstings tidning om hälsa och sjukvård. Den delas ut till alla hushåll i Dalarna fyra till fem gånger per år och finns inläst i DAISY-format.

Månadsbladet

12 nummer per år. Månadsbladet innehåller artiklar ur andra tidningar om ämnena mat, vin, resor, hem och fritid, kultur, kropp och själ, djur och natur och mode.

Månadsbladet finns också som punktskrift. 

Nacka Taltidning

Nacka taltidning är en inläst tidning i DAISY-format som vänder sig till nackabor som på grund av nedsatt syn eller annat funktionshinder har svårt att läsa. 

Tidningen innehåller bland annat information och nyheter från kommunerna, föreningsmeddelanden, evenemangs-, tal- och lästips. Innehållet speglar aktuella och lokala nyheter och frågor av samhällskaraktär. I varje nummer kan du också lyssna på ett spännande reportage. 

Du kan prenumerera på Nacka taltidning, utan kostnad. Du får då en DAISY-skiva hemskickad till dig varannan vecka. Du kan också lyssna på webben.
 

Tidskrift för schack

Utkommer med 4 nr per år. Tidskrift för schack är en rikstäckande schacktidning som ges ut av Sveriges Schackförbund. Den innehåller artiklar om allt från schackkombinationer till partier och intervjuer med världsstjärnorna. Prenumeration är endast möjlig för personer med synnedsättning.
Som ljudversion finns den i DAISY-format. Vi läser in tidningen på uppdrag av Myndigheten för tillgänglig infomation, MTM.

Läs mer om tidningen hos MTM.

Vårdguiden

Utkommer med 4 nr per år. Som ljudversion finns den i DAISY-format samt som e-tidning. Vi läser in tidningen på uppdrag av Stockholms läns landsting samt editionerna Vårdguiden Uppsala och Vårdguiden Norrbottens län.

Läs och lyssna på e-tidningen här.

På jobbet

Arbetsförmedlingens interntidning På jobbet läses in och distribueras av Tundell och Salmson AB. Tidningen levereras i DAISY text och tal.